From the Media

BN-ers willen een 'Reijnders'

Stan Huygens - October 2021

De Nieuwe Spiegelstraat is de kunst- en antiekstraat van Amsterdam. Vandaar dat urban art-kunstenaar Bram Reijnders, van wie steeds meer BN'ers een werk hebben hangen,zijn galerie van de ook niet verkeerde Van Baerlestraat verhuisde naar deze prachtplek in de grachtengordel.

'Deze is veel groter', zei de in het wit gestoken artiest tijdens de feestelijke opening van zijn nieuwe expositie ruimte. Hij was express als laatste gearriveerd zodat de gastvrouw en goede vriendin, actrice Nicolette van Dam, hem onder luid gejoel kon inluiden.

'Waar ben je al die tijd geweest?' vroeg ze aan het feestvarken terwijl de champagekurken knalden. 'Je zou een weekje naar Mexico gaan maar je bent drie maanden weggebleven!' 'Het was te leuk om terug te gaan', antwoordde hij. 'We hebben veel beleefd. Eén van ons is zelfs gearresteerd door de Mexicaanse politie, maar we hebben hem vrij gekregen.'

Na deze schokkende ontboezeming zette sopraan Lida Straathof, zangeres in het tegenover gelegen restaurant Pasta e Basta, snel de aria O mio babbino caro van Giacomo Puccini in, gevolgd door Libiamo  van Giuseppe Verdi. De gasten deinden volop mee. 'Wat een vakvrouw, mijn dochtertje Lola heeft zangles van haar' riep Nicolotte. Ook zij heeft een kleurrijk werk van Bram Reijnders aan de muur.

De presentatrice had ook nog een nieuwtje: 'Ik ben sinds dinsdag ambassadrice van de nieuwe Stichting Ziekenhuizen van Oranje. Het is een fusie van de fondswervende stichtingen van zeven kinderziekenhuizen.'

Oud-voetballer Ruud Gullit, ook trotse eigenaar van een 'Reijnders', was tevreden over het schokeffect dat zijn Telegraafcolumn over het 'postbodevoetbal' van Frenkie de Jong heeft veroorzaakt, 'Ze zijn eindelijk wakker geworden', lachte hij tijdens het optreden van zangeres Jolijn Middelhof, tevens eigenares van Pasta e Basta.

Met haar gelikte versie Ike en Tina Turners Proud Mary zette ze de toon voor de rest van de avond. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

More Content

Ruige kunstenaar verovert eerst de wereld en dan de ruimte

Frits Conijn - March 2024

CASH VOOR TRASH

Michael Klinkhamer - February 2024

Nederlandse kunst op de maan geeft slachtoffers klimaatcrisis gezicht

NOS Nieuws - February 2024